Laadukkaat ikkunat huolellisella viimeistelyllä

Tutustu ikkuna­malleihimme ja ota yhteyttä!
Myyjämme auttavat mielellään kaikissa kysymyksissä.

Avattavat ikkunat

Avattava puu­alumiini-ikkuna

Avattava
puu­ikkuna

Kiinteät ikkunat

Kiinteä puu­alumiini-ikkuna

puualumiini-ikkuna

Kiinteä
puu­ikkuna

Katso myös lisävarusteet.

Mitoitus ja kätisyys

Ikkunoiden mitoista puhutaan leveys x korkeus ja nämä ilmoitetaan milli­metreinä tai moduuli­mitoin (14 x 14 = 1390 mm x 1390 mm). Ikkunan mitat ilmoitetaan aina karmin ulko­mitoin. Ikkunoiden kätisyys katsotaan sisältä päin. Ikkuna on oikea kätinen, kun saranat ovat oikealla puolella ja tuuletus­ikkunalla olevan ikkunan kätisyys määräytyy sen mukaan, millä puolella tuuletus­ikkuna sijaitsee.

Tiivistys

Käytämme ikkunoissa TPE 2- ja 3-komponentti­tiivistettä, joka palautuu hyvin takaisin muotoonsa ja on pitkä­ikäinen.

Pinta­käsittely

Puuosat voidaan maalata, lakata, kuulto- tai suoja­käsitellä asiakkaan toiveiden mukaan. Tehtaan vakio valkoinen on maalattuna NCS S 0502-Y. Poltto­maalatut alumiini­osat ovat vakiona valkoinen Ral 9010, Grafiitin­harmaa Ral 7024, Ruskea RR32 ja Musta RR33. Alumiini­osat on myös saatavissa erikois­sävyisinä Ral- ja RR-väri­karttojen mukaan.

Karmi

Karmit valmistetaan sormi­jatketuista lamelleista ja liimataan kosteuden kestävällä liimalla. Karmien nurkka­liitokset tehdään tapittamalla ns. sormi­liitos.

Lasitus

Lasitus tehdään RT-kortiston ohjeen mukaan, mutta lasitus on aina vähintään 4 mm vahvuinen. Turva­lasitukset tehdään karkaistuna tai laminoituna. Lasituksia on saatavissa mm. auringon­suojaa, ääni­eristystä, turvallisuutta ja näkö­suojaa huomioiden.

Tekniset tiedot

CE-merkinnän yhteydessä esitetyt tiedot

 • Lämmön­läpäisy­kerroin EURO standardi ikkuna koolla U-0.97 W/m2K
 • Tuulen­paineen kestävyys (EN 1210) Luokka C3
 • Sateen­pitävyys (EN 12208) Luokka E1200
 • Ilman­pitävyys (EN 12207) Luokka 4
 • Äänieristyksen ominaisuudet (EN ISO 717-1) (170/210 karmi)
  Rw = 46 / 47dB
  Rw + C =44 / 45 dB
  Rw + Ctr = 40 / 43 dB

Lue lisää ikkunoiden ominaisuuksista Ostajan oppaastamme

Ikkunoilla on merkittävä vaikutus asumis­mukavuuteen, energia­tehokkuuteen ja kotisi lämmitys­kustannuksiin. Autamme valitsemaan oikeanlaisen ikkunan juuri sinun tarpeisiisi.

Ikkuna­remontin hinta
— ja mistä se muodostuu

Ikkuna­remontti on yksi niistä isoista kodin remonteista, joita monelle tulee elämän aikana vastaan. Ikkunoiden vaihtaminen voi parantaa kodin ulkonäköä, lisätä energia­tehokkuutta ja parantaa asumis­mukavuutta. Kuitenkin yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka vaikuttavat ikkuna­remontin toteuttamiseen, on hinta. Ikkuna­remontin hinta vaihtelee monien eri tekijöiden perusteella. Jokaisen kodin tarpeet ja vaatimukset ovat erilaisia, mikä vaikuttaa suoraan remontin kustannuksiin. Tässä blogissa käymme läpi joitakin tekijöitä, jotka vaikuttavat ikkuna­remontin hintaan.

1. Ikkunoiden
tyyppi ja koko

Ikkuna­remontissa on paljon erilaisia vaihto­ehtoja, kuten perinteiset puuikkunat ja puu-alumiini-ikkunat. Jokaisella materiaalilla on omat edut ja haitat, ja ne vaikuttavat hintaan. Ikkunoiden koko vaikuttaa myös kustannuksiin, sillä suurempien ikkunoiden asentaminen voi olla työlästä ja vaatia enemmän materiaaleja.

2. Määrä

Ikkunoiden määrä vaikuttaa suoraan remontin hintaan. Jos kaikki kodin ikkunat on tarkoitus vaihtaa, kustannukset ovat korkeammat kuin jos vain muutama ikkuna vaihdetaan. On myös otettava huomioon, että usein isompien tilausten kohdalla voidaan saada volyymi­alennuksia.

3. Asennus

Ikkunoiden asennus on tärkeä osa remonttia. Laadukas asennus varmistaa, että ikkunat toimivat oikein ja parantavat kodin energia­tehokkuutta. Ammattilaisen palkkaaminen ikkunoiden asennukseen vaikuttaa remontin hintaan, mutta se takaa myös korkealaatuisen lopputuloksen.

4. Lisä­ominaisuudet

Ikkunoiden hinta voi nousta, jos niihin halutaan lisätä erikois­ominaisuuksia, kuten äänieristys, turvalasit, aurinko­suojaus ja lisä­varusteita, kuten hyönteis­suojat tai säle­kaihtimet. Nämä lisä­ominaisuudet voivat parantaa kodin viihtyisyyttä ja turvallisuutta, mutta ne nostavat myös kustannuksia.

5. Paikalliset tekijät

Ikkuna­remontin hinta voi vaihdella alueittain. Esimerkiksi suurissa kaupungeissa hinnat voivat olla korkeammat kuin pienemmissä kaupungeissa. Ikkuna­remontin voi tilata myös pienemmältä paikka­kunnalta, koska asennus­palveluja löytyy yleensä lähes jokaisesta kaupungista. Myös paikalliset rakennus­määräykset ja paikalliset sääolo­suhteet voivat vaikuttaa ikkuna­remontin kustannuksiin.

Lopullisen ja tarkan hinnan voimme laskea sinulle, kun kerrot meille millaisesta kohteesta on kyse, millä alueella remontoitava kohde sijaitsee, millaisia toiveita sinulla ikkunoiden suhteen on ja millaisella aika­taululla ikkuna­remontti tulee toteuttaa. Ota rohkeasti yhteyttä ja pyydä tarjous!